Arver du møbler fra et dødsbo, som du ikke ønsker at beholde?

Hvis du arver møbler fra et dødsbo, kan det være overvældende at skulle beslutte, hvad du skal gøre med dem. Det er ikke alle, der har plads til de arvede møbler. Og du vil måske gerne finde et andet hjem til dem. 

Uanset om det skyldes den sentimentale værdi, der er knyttet hertil, eller blot fordi du har ændret din egen personlige stil, er der mange måder, hvorpå du kan ære arven efter dit familiemedlem og samtidig håndtere deres møbler på acceptabel måde.

I dette blogindlæg vil vi dække flere tilgængelige muligheder, så du har solide oplysninger ved hånden, når du skal træffe den endelige beslutning om at beholde møbler fra arven eller ej.

 

Hvad kan du gøre med arvede møbler, som du ikke ønsker at beholde?

Når vi arver møbler, som vi ikke har plads til eller generelt ikke ønsker, kan det være fristende at vælge den letteste løsning og bare donere dem eller smide dem ud. Men disse møbler kan stadig have en vis værdi for en anden person.

  • At give dem videre til familiemedlemmer, som gerne vil beholde de arvede møbler, er en god måde at dele minder på. 
  • En anden mulighed er at sælge de stykker, der kan indbringe ekstra penge på et loppemarked, en auktion eller en online markedsplads.
  • Du kan også overveje at få hjælp til rydning af møblerne vha. den dødsbo-rydder som f.eks. Borydderen.dk.

I sidste ende afhænger det af møblernes kvalitet og tilstand, hvordan du bedst kommer videre. Det, der måske virker som skrammel nu, kan være værdifuldt senere, hvis der tages ordentligt hånd om det.

 

Rydning af de arvede møbler

Arvede møbler kan være et betydningsfuldt familiearvestykke, men de passer måske ikke altid til vores nuværende livsstil, designsmag eller manglende plads. I bund og grund kan det være en bittersød opgave at tømme arvede møbler ud. 

Selvfølgelig har du måske nogle flotte møbler, som din familie har givet dig i arv, men hver enkelt genstand minder dig om den elskede, der er gået bort før dig. Det kan være svært at finde det rette sted til disse elskede genstande, men med hjælp fra professionelle til en tømning kan du hurtigt komme ud af den kattepine. 

 

Arvede møbler er ikke en ubetinget dom

Det kan være svært at håndtere arvede møbler, men der er mange muligheder, der kan hjælpe dig. Du behøver ikke at beholde alt, bare fordi du har fået det testamenteret. Og i nogle tilfælde kan det være bedre for alle involverede parter, hvis du sælger eller donerer møblerne. 

Hvis du beslutter dig for at beholde nogle af møblerne, skal du sørge for at tage dig tid til at passe dem ordentligt, så de kan holde i mange år fremover.