De største boligtrends i 2022 – indtil videre

2022 har været et godt år for boligtrends – der er skabt en masse nye trends, og efter at en stor del af befolkningen efter corona har tilbragt mere tid i sit hjem, så lader det til at boligindretning og det at skabe et hyggeligt hjem, er blevet en prioritet for flere mennesker.

Byggecentrum, Danmarks største byggeudstilling, er mekka for boliginspiration. Byggeudstillingen består af over 130 udstillere – både nogle fra store, veletablerede brands samt nogle fra mindre og mere innovative brands. Der er en stor badeværelsesudstilling, masser af interiør, køkkener og også en stor udendørs udstilling, der indeholder sommerhuse, orangerier og udestuer.

Før du tager i Byggecentrum og oplever den store 28.000kvm udstilling, så kan du med fordel læse med her, og blive klog på hvilke boligtrends der dominerer i Danmark – i hvert fald indtil videre.

De neutrale farver

I 2022 er de nordiske, jordnære og neutrale farver i højsædet og en stor trend i mange hjem. Farverne er inspireret af naturens nuancer, og 2022 står i den grad i naturens tegn. Brunlige og grønne samt smukke naturmateriale er meget populært i de danske hjem. Andre neutrale farver som sort, beige, hvid og grå er også på vej ind i danskernes boliger – og de formår at skabe en balance og kontrast, da de er gode til at nedtone andre, mere larmende farver.

Pastelfarver

Pastelfarver har over de seneste år vundet mere og mere frem indenfor boligindretning, og i 2022 fortsætter trenden igen. Pasteller kommer især til udtryk i form af interiør, som for eksempel vaser, lys, lysestager, og boligtekstiler som puder, tæpper og lignende. Pastellerne er et skønt indspark til de neutrale farver i nordisk stil, da de pifter rummet op og skaber noget spil.

De naturlige materialer

I 2022 er nogle naturlige materialer på vej frem – heriblandt træ, keramik, glas og teddy, som kommer til at trende i boligindretningen. Teddy er med til at bløde hjemmet op, og står i god kontrast til de øvrige materialer – som for eksempel træ, keramik og glas. Træ, keramik og glas hitter også i 2022, og vil med sine hårde overflader harmonere smukt med de mere bløde boligtekstiler.

Moderne – og nordisk – indretning af dit hjem

Nordisk indretning er i højsædet, og som tidligere nævnt, så er det her, hvor de neutrale farver hitter. De neutrale farver er med til at afdæmpe udtrykket i din bolig, og giver et balanceret og indbydende udtryk. På den måde kan du lege med alle farverne for 2022, og sætte dem sammen på en spændende og kreativ måde. En anden populær farve i år, er beige – og generelt flere naturlige, afdæmpede farver i brunlige og grønne nuancer. Det kan blandt andet hives ind i hjemmet via. keramik, som i 2022 igen laver indtog på det danske boligindretningsområde.

Teddy-stoffet er i år 2022 meget populært, og det er vi vilde med – for det bløde stof er superbehageligt at have i sit hjem. Teddy-stoffet er med til at indrette dit hjem i en varm, blød og hyggelig stemning.

Derudover, så er farvet glas endnu en trend, der ser godt ud i dit hjem. Det kan for eksempel være vaser, lysestager og farvede vandglas i smukke pasteller, som er moderne og en stor trend i Danmark. De smukke glas er designet i forskellige udtryk – nogle i minimalistiske designs, mens andre er i mere finurlige designs.

Når det kommer til badeværelset, så er wellness i højsædet – for hvis der er noget, som vi har lært under coronapandemien, så må det være, at det er vigtigt at slappe af og nusse om sig selv. Derfor er wellness en stor trend – dette kan blandt andet skabes ved at have duftlys, eller duftpinde, der skaber en rolig og behagelige atmosfære på badeværelset.