Få pris-overblik på eternittag

Det er et større projekt at renovere og vedligeholde en bolig. Især taget kræver ekstra opmærksomhed af og til. Et tag kan som regel holde i årtier, men før eller senere vil der være behov for at udskifte det gamle tag. Selv med omhyggeligt vedligehold vil det ikke holde for evigt.

Tit skifter folk blot det gamle tag ud med et nyt, der består af de samme materialer, men overvej om du bør give et nyt materiale en chance. Der er muligvis en bedre løsning derude, og du kan starte med at kigge nærmere på et eternittag.

Hvorfor købe eternittag?

Med eternit får du et tag, der både er let og utrolig stærkt. Det er super i et dansk klima, hvor vejret tit er vådt og blæsende, og taget vil være ganske holdbart, så du kan gå mange år uden at bekymre dig om slid.

Ønsker du ligeledes en klimavenlig tagløsning, er eternit også et godt valg, og så er det et tag, som du sagtens selv kan lægge, hvis du er en rigtig gør-det-selv mand.

Sidst, men bestemt ikke mindst så har eternit også en brandhæmmende effekt. Det kan ikke fuldstændig stoppe en brand, men alt efter, hvor branden starter, kan tagmaterialet sænke hastigheden af brandens udvikling.

Hvad koster et eternittag?

Der er mange fordele ved eternit, men hvordan reflekterer det sig i prisen? En eternittag pris pr kvm ligger som regel i omegnen af 150 kroner. Hvis du vil hyre professionel hjælp til jobbet, kan du finde mange gode tilbud online. Som sagt er det et tag, du godt selv kan ligge, hvis du bare har noget gør-det-selv erfaring, men når det kommer til at lægge tag, er det ofte en god idé at hyre nogle eksperter.

Det lyder måske dyrt, men eternit er hverken i den super dyre eller super billige ende af tagmaterialer. Og hvis det lyder dyrt, skal du huske på, at tage kan holde sig i op mod 30 år, hvilket gør det til en ganske fordelagtig investering.

Ulemper ved eternittag

Eternit har en lang holdbarhed, men desværre er det stadigvæk i den korte ende for tagmaterialer. Zink- og ståltage kan holde i op til 100 år, så selvom 30 år stadigvæk er lang tid, er der materialer derude, som kan holde endnu længere.

Derudover kræver eternit også lidt ekstra vedligehold, hvor du skal være ekstra opmærksom på slitageskader. Hvis de får lov at gribe om sig, risikerer du at der slipper fugt ind under taget.