Mini guide til haveanlæg

Havearbejde er en kunst, der har eksisteret i mange år nu. Folk dyrker haver af flere grunde, hvoraf nogle inkluderer; mad, æstetik, duft og kreativitet. Et ordentligt haveanlæg kan også være et perfekt sted at opholde sig, når de varme sommermåneder tillader at man sidder udendørs.

Vælg en placering til din have

At vælge et passende sted til din have er meget vigtigt, da det har en direkte indflydelse på din haves succes. Sørg for, at du placerer din have i et område, der er rigt på jordens næringsstoffer, et område, hvor vandet er let tilgængeligt, og hvor det kan modtage mindst 8 til 10 timers direkte sollys hver dag. Tænk dette ind i dit nybyggeri, når du skal beslutte hvordan din grund skal indrettes.

Tænk på hvilken type planter du vil dyrke i din have

Du bliver nødt til at beslutte, om du ønsker at dyrke grøntsager, urter, blomster eller endda en kombination af disse tre muligheder. Uanset hvilken du vælger afhænger udelukkende af, hvad du ønsker. Det er tilrådeligt altid at starte i det små, så du med tiden kan få et klart billede af den slags planter, du virkelig ønsker at have i din have.

Ryd op eller lug området

Efter at have valgt planterne og stedet til din have, skal du luge området ved hjælp af passende lugeværktøj. Dette for at gøre klar til at der kan plantes med de planter, som du gerne vil have i dit haveanlæg.

Analyser og forbedr din jord

Det er også vigtigt at teste din jord for frugtbarhed, før du begynder at plante. Du kan hyre en professionel til at hjælpe dig med dette. Denne fagmand vil være i stand til at anbefale mængden af ​​organisk gødning, du skal tilføje til din jord for at forbedre den og gøre den mere frugtbar.

Forbered dine havebede

Før såning eller plantning skal du løsne jorden i friske bede, for at gøre det lettere for rødderne at vokse og nå det nødvendige vand og næringsstoffer. Afhængigt af størrelsen på dit havebed, kan du forberede dine havebede ved hjælp af disse to tilgange; håndgraver eller brug af en maskine til at dyrke jorden.

Begynd at plante

Før plantning skal du være opmærksom på, at forskellige planter trives bedre under varierende klimatiske forhold. For eksempel er det bedste tidspunkt at dyrke grøntsager omkring marts og april, hvor jorden typisk er varm, da dette vil hjælpe dem med at gro bedre.

Vand dine planter på det rigtige tidspunkt

Tidlig morgen, før solen er helt op, er det ideelle tidspunkt at vande udendørs planter. Ud over at give planterne vand for at hjælpe dem med at overleve dagens varme, reducerer vanding tidligt om morgenen mængden af ​​vand, der går tabt på grund af fordampning. Ud over de ovennævnte aktiviteter kan du beslutte at bruge barkflis til at beskytte din have, og også sørge for at udføre rutinemæssig vedligeholdelse af dit haveanlæg.

Overvej at bruge professionel haveservice på dit haveanlæg

Brug af en professionel haveservice hjælper dig med at spare penge over tid. Disse personer har den nødvendige erfaring og ekspertise til at reformere og øge æstetikken og værdien af ​​din have. Du kan spare tonsvis af penge ved at lytte til rådene fra en professionel gartner. De kan rådgive dig om, hvilken type plante der kan overleve i et bestemt område og hjælpe dig med at undgå unødigt spild af penge.