Sørg for din bolig er klar til vinteren – tjeklisten

Vinteren er atter over os, og for mange husejere er det tid til at gøre huset klar til vinterens hårde kulde, slud og blæst. Er man ny husejer, kan det være en smule svært at vide, hvor man skal starte. Det bliver hurtigt en hård og uoverskuelig proces, som kan stikke i mange forskellige retninger. Er du i tvivl om, hvordan du gør din bolig klar til den kolde vinterperiode? Så læs med herunder hvor du får en klar og tydelig tjekliste. Du vil med sikkerhed ikke fortryde dit læs.

Inddækning

En af de måder, hvorpå du kan beskytte din bolig mod vinterens kulde, er smarte inddækninger. Inddækninger på boligen er med at beskytte vinduer og døre mod frost og kulde, og er derfor også med til at beskytte resten af hjemmet mod vinterkulden. Inden du går i gang med at inddække, er det vigtigt, at du undersøger dine døre og vinduer grundigt. Det er altid en god ide at lappe eventuelle revner og huller, før man går i gang med den helt store inddækning. Inddækninger er oftest lavet af enten tagpap, kobber, zink eller aluminium. Er du i tvivl, så få hjælp af professionelle.

Rensning af tagrender

Udover at det er vigtigt at isolere og inddække døre og vinduer, er det også vigtigt at sørge for tagrenderens. Vinterkulden bringer ofte slud, sne og regn med sig, og derfor kan du risikere at alt dette havner i din tagrende. Hertil ender der også tit blade og fyrrenåle i tagrenden. Disse kan være skyld i, at hele din tagrender stopper til. Sørg derfor altid for at foretage tagrenderensning regelmæssigt i den kolde vinterperiode.

Facade og fundament

Rigtigt mange tror, at facaden og fundamentet på boligen er vinterisoleret, og klar til vinterperioden, men dette er altså ikke nødvendigvis tilfældet for alle. Alt bliver slidt med tiden – det samme gælder din bolig. Kig derfor altid efter eventuelle revner, sprækker og hulrum på din boligs facade og fundament, for at sikre dig, at vinterkulden ikke bringer fugt og frost ind i dit hjem.

Du er nu klar til at vinterklargøre din bolig!