Vil du gerne bo i Sydfrankrig?

Nu til dags er der mange, som går rundt med drømme om at prøve kræfter med at bosætte sig i udlandet. Massemedier såsom sociale medier og fjernsynet har været med til at give inspiration og ikke mindst et indblik i, hvordan livet kan se ud andre steder end i Danmark.

På baggrund af dette er der mange personer der vælger at romantisere et liv i udlandet, hvor de dagdrømmer om tanken om en tilstedeværelse i mere eksotiske omgivelser. Eksempelvis er der mange danskere som er særligt glade for at rejse til Sydfrankrig, hvor nogle bliver så forført, at de gerne vil immigrere derhen.

 

Tag et par skridt tilbage

Der kan være at hav af forskellige personlige årsager til, hvorfor du og andre gerne vil søge hen mod mere eksotiske egne. Men uanset de bagvedliggende årsager, kan det være en virkelig god idé for dig, at du laver et god stykke forarbejde, inden at du dropper ankeret.

Der er mange gode grunde til netop, hvorfor det kan være gavnligt for dig. Den største årsag er, at du kan mindske risikoerne for ubehagelige overraskelser, ved at være forberedt på de forskellige lokaleforhold som er gældende i det pågældende område.

Der kan her være tale om nogle af følgende:

 • Sociale dynamikker og forhold
 • Kulturelle værdier og normer
 • Religiøse forhold
 • Arbejdsmarked og vilkår
 • Uddannelses muligheder
 • Pension
 • Sprogkrav og kompetencer
 • Boligmarkedet
 • Og mere til

Det er ikke nødvendigvis alle af de ovenstående faktorer, som er aktuelle for dine behov her og nu, men det kan alligevel være en god idé at være opmærksom på disse. Ved at lave et forarbejde, hvor du undersøger ovenstående og andre relevante faktorer, kan du mindske unødvendige risikoer, men også vide, hvad dine udsigter er, og om det er noget for dig.

Når det så er sagt, kan du gøre brug af følgende råd for at gøre din undersøgelse lidt lettere:

 1. Rejse og tag en stikprøve
 2. Hente viden og hjælp fra danske fællesskaber

 

Rejs og tag en stikprøve

Der findes utalligt meget viden på internettet, som du kan hente online fra diverse steder, men det er ikke altid, at de nødvendigvis giver dig det fulde billede. Det kan være en meget stor hjælp for dig at tage ned og undersøge det pågældende område i Sydfrankrig. På den måde kan du få indsigt og danne dig mening, om det er det rette for dig.

 

Hent viden og hjælp fra danske fællesskaber

Du kan supplere første råd med dette råd, for at få den bedste start på dit nye eventyr. Der findes mange steder, hvor du kan være heldig at finde dansktalende grupper og samfund. Eksempelvis kan du forsøge at hente hjælp fra en dansktalende ejendomsmægler i Sydfrankrig, når du skal til at finde en bolig og lign.