3 fejl du bør undgå, når du hænger plakater op derhjemme

Der er ikke nogen tvivl om, at det er en god ide at have kunst hængende på væggene. Det kan være alt fra plakater og personlige billeder til malerier. Det giver nemlig et særligt præg på stemningen i hjemmet og giver derudover naturligvis også noget pynt til de ellers kedelige vægge. Det kan f.eks. være både sjovt og dekorativt med en Thy Plakat på væggen, hvis man bor på Thy eller oprindeligt kommer fra Thy, så man kan blive mindet om hvor man kommer fra. Der er dog mange, som laver nogle simple fejl når de hænger ting op på væggene, som gør, at det kan komme til at se lidt underligt ud eller at der bare er noget forkert over vægkunsten. Derfor kommer vi her med 3 fejl, som du bør undgå, når du hænger vægkunst op derhjemme.

 

  1. Dine billeder hænger for højt

 

Hvis du hænger dine billeder, plakater eller malerier for højt på væggen, så kommer det hurtigt til at se meget unaturligt og måske endda underligt ud. Dog, så er der enormt mange, som laver denne fejl, når de hænger kunst op på væggene. Et godt tip er, at hvis plakaten skal hænge over et andet møbel, så bør der ca. være 15-20 cm. Mellem plakaten og møblet. Skal det hænge frit på væggen, så bør der ca. være 150 cm fra midten af plakaten til gulvet. Det kan naturligvis variere fra bolig til bolig, men generelt er dette gode tommelfingerregler.

 

  1. Billedet er for småt

 

En anden fejl der ofte kan få det hele til at se lidt mærkeligt ud er, hvis billedet er for småt i forhold til det areal det skal dække. Det kan hurtigt komme til at se meget uharmonisk ud, hvis det er tilfældet. Er det tilfældet for dig, så kan du enten vælge en anden plakat som er større eller supplere med andre billeder.

 

  1. Billederne hænger med for stor afstand

 

Hvis du hænger flere billeder op, så kan du også komme til at lave den fejl, at du hænger dem op med for stor afstand. Dette vil også automatisk komme til at se meget unaturligt ud og give et underligt look. Når billeder hænger ved siden af hinanden, så bør de supplere hinanden og løfte hinanden op. Det er derfor altid en god ide, at hænge dem tæt på hinanden og generelt holde en lav afstand mellem alle malerier, hvis du endda hænger mere end to op på den samme væg.