Derfor bør du købe aktier som ung og gammel

Når det drejer sig om handel med aktier, er der mange ting, der indgår i beslutningsprocessen. Ønsker du at være en langsigtet investor, eller ønsker du at daytrade? Har du det godt med risiko? Og hvor mange penge har du råd til at tabe, hvis tingene ikke går din vej? Det er alle vigtige spørgsmål, som du skal besvare, før du foretager aktive aktieinvesteringer. I denne guide giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan købe aktier og sprede dine investeringer, så du ikke lægger alle dine æg i én kurv.

Aktier for begyndere

Når du begynder at købe aktier, skal du fokusere på at sprede dine investeringer. Det betyder, at du ikke skal sætte alle dine penge i én aktie, men i stedet købe et par forskellige aktier i forskellige virksomheder. På den måde påvirker det ikke hele din portefølje, hvis et selskabs aktier går ned, hvis det går ned.

Du kan også sprede dine investeringer ved at investere i forskellige typer af aktier. Du kan f.eks. investere i både vækstaktier og værdiaktier. Vækstaktier er typisk mere volatile end value-aktier, men de har også potentiale til at give et højere afkast over tid. Value-aktier har på den anden side tendens til at være mindre volatile og giver stabilitet til din portefølje. Du kan læse om de forskellige måder at købe aktier på hvis du besøger hjemmesiden stabilokonomi.dk hvor der er en masse guides til at komme i gang med investering.

Spred dine investeringer

En anden måde at sprede dine investeringer på er at investere i både indenlandske og internationale aktier. Dettepå den måde er du ikke så påvirket af begivenheder, der kun sker i ét land.

Dette er blot nogle få måder at sprede dine investeringer på, når du køber aktier. Ved at sprede dine penge er der mindre sandsynlighed for, at du mister alt, hvis et enkelt selskabs aktier falder. Og over tid vil du have større sandsynlighed for at tjene penge, når forskellige aktier stiger og falder. Så læg ikke alle dine æg i én kurv – spred dine investeringer og køb aktier i forskellige selskaber for at reducere din risiko.

Hvad koster det at investere i aktier?

Omkostningerne ved at købe aktier afhænger af den mægler, du bruger, og af den type ordre, du placerer. Hvis du f.eks. placerer en markedsordre, betaler du den aktuelle markedspris for aktierne. Hvis du afgiver en limitordre, betaler du kun den pris, du har fastsat for aktierne.

Du skal muligvis også betale gebyrer til din mægler, når du køber eller sælger aktier. Disse gebyrer kan variere afhængigt af mægleren, og hvor ofte du handler.

Når du køber internationale aktier, kan der også være gebyrer for valutaomregning. Det skyldes, at de fleste internationale aktiemarkeder har en pris i den lokale valuta, så din mægler skal omregne pengene til den pågældende valuta, inden du køber aktierne.

Alle disse omkostninger bør tages i betragtning, når du beslutter, om du skal investere i aktier på en given platform