Det her bør du overveje, når du skal vælge et arkitekttegnet byggefirma

Mange person er nu til dags meget inspireret eller fascineret af arkitekttegnede huse. Der kan være adskillige årsager til netop dette. For nogle handler det om personlig og kreativ udfoldelse, hvor det for andre handler om status og eksklusivitet.

Er du en af dem som er helt forelsket i at få en arkitekttegnet bolig, findes der mange muligheder forude. Dog er ikke alle muligheder lige gode, hvorfor du bør lave en grundig undersøgelse i dine valgmuligheder.

Ikke alle er gode til at realisere drømmene

Der findes i dag mange forskellige typer af byggefirmaer, men desværre er det ikke alle der specialiserer sig eller lige gode, når det kommer til at bygge arkitekttegnede huse. Det kan give fremtidige problemer at vælge et almindeligt typehus byggefirma, end det kan med et byggefirma som specialiserer sig indenfor arkitekttegnede huse.

I bund og grund er alle huse arkitekttegnet, hvorfor det kan gøre hele billedet mere kompliceret. Dog er forskellen på et almindeligt byggefirma og et specialiseret den, at arkitekttegnet huse er huse, hvis byggeteknik ikke nødvendigvis er kendt, eller at denne type hus endnu ikke er blevet opført før.

Ønsker du større mulighed for kreativ udfoldelse og ikke kun mindre ændre til et eksisterende typehus, bør du henvende dig til et byggefirma med speciale indenfor arkitekttegnede huse. På den måde kan du være mere sikker på, at de kan få drøm realiseret.

Forøg dine chancer

Når du gjort dig overvejelser omkring, hvor meget arkitekttegnede dit kommende hjem skal være, bør du undersøge markedet for totalentreprenører. Det kan her anbefales at vælge nogle stykker, som kan bygge i dit lokalområde. Ikke alle byggefirmaer operer i hele landet, hvor nogle kun holder sig til Sjælland, Fyn eller Jylland, hvorfor det handler først om at undersøge deres rækkevidde.

Har du fundet et udpluk af potentielle totalentreprenører, bør du herefter undersøge dem for en række forskellige parametre og kvaliteter. Igen, ikke alle er lige gode om arbejdet, hvorfor du bør gå i dybden med de fundne muligheder.

Du bør her undersøge:

  • Anmeldelser på f.eks. Trustpilot
  • Se deres kataloger af færdig bygget huse
  • Deres forskellige løsninger
  • Få indsigt i forskellige prisleje og tidsestimater
  • Betalingsmuligheder
  • Sociale beviser i form af kundebilleder og udtalelser
  • Høre andre om deres erfaringer

Ovenstående giver ikke nødvendigvis det fulde billede, men det kan give dig en bedre start i din research. Det handler nemlig om at være så målrettet som mulig, da et forkert valg kan ende med at få din boligdrøm til et boligmareridt.

Hav dit fundament på plads inden jagten

Det kan anbefales, at inden du går i gang med dine undersøgelser, at du først får dit økonomiske fundament på plads, forventninger og ønsker. Du bør her lave relevante overvejelser og valg baseret på din privatøkonomi og selve boligen, som ud ønsker opført (antal værelser, antal m^2, etager mv.).