Sådan løser du problemet med et stoppet afløb

Hvad enten man er boligejer, bor til leje, eller på anden vis gør brug af afløb, så vil man med stor sandsynlighed før eller siden komme ud for, at afløbet stopper til. Nogle gange vil tilstopningen gå i sig selv efter lidt tid, men andre gange vil der være behov for at gøre en aktiv indsats, før man kommer af med tilstopningen, og i rigtig slemme tilfælde kan det være nødvendigt med professionel kloakservice.

 

Uanset hvor slem din tilstopning er, så kan du læse med her for lidt råd og vejledning til, hvad man selv kan gøre for at komme tilstopninger i afløbet til livs, og hvordan man får den bedste hjælp hvis ikke det tilstoppede afløb er til at få renset igennem selv.

 

Undgå de fleste tilstopninger med effektiv vedligeholdelse

Langt de fleste tilstopninger kan undgås med regelmæssig og effektiv vedligeholdelse. At vedligeholde sine afløb kan gøres ganske nemt, for alt det kræver er at man jævnligt skyller sine afløb igennem med kogende vand. Ved at skylle igennem med kogende vand får man opløst det ophobede fedt og slim, som med tiden vil være årsag til tilstopninger. Det anbefales at man skyller sine afløb igennem minimum et par gange om måneden, men helst gerne et par gange om ugen for at opnå den mest effektive vedligeholdelse.

 

Et andet godt råd er at være opmærksom på hvad der bliver skyllet ud i dine afløb. Materialer som vatpinde, hygiejnebind, vådservietter og lignende bør for alt i verden undgås, ligesom også skadelige kemikalier der kan findes i make up, hudprodukter mv. bør undgås, da der opstår risiko for skader på rørnettet, med tilstopninger og det der er værre til følge.

 

Sådan renser du et stoppet afløb

Er der tale om et stoppet afløb i din køkkenvask kan du forsøge at komme tilstopningen til livs, ved først at forsøge med en gennemskylning med kogende vand, og dernæst en svupper. Løser det stadig ikke problemet er næste skridt at se om der er behov for at tømme vandlåsen.

 

Er dit tilstoppede afløb et gulvafløb, kan samme metode med gennemskylning med kogende vand forsøges. Løser det ikke problemet kan man prøve at komme dybt ned i afløbet for at se om man kan få fat i årsagen til tilstopningen.

 

Har man forsøgt ovenstående metoder, kan det tyde på at der er et problem med afløbet længere nede i afløbet, og det vil derfor kræve professionel hjælp til kloakservice. For at finde professionel kloakservice i dit lokalområde, kan du blot foretage en simpel søgning på internettet efter ‘rensning af stoppet afløb’, efterfulgt af det område du bor i, og der vil herefter være en masse brugbare resultater at vælge imellem.