Er en pejs i hjemmet egentlig miljøvenlig?

Det helt korte svar på spørgsmålet om, hvorvidt en pejs er miljøvenlig eller ej, er: Ja, det er den. Det er nemlig muligt at købe biopejse, som forbrænder bioethanol. Dette er en form for alkohol, der anses for at være en kilde til konstant energi.

Bioethanolen produceres af organiske og altid miljøvenlige råvarer, hvilket eksempelvis kan være kartofler. Fordi denne bioethanol har en ren forbrænding, er det ikke nødvendigt med en skorsten, og den vil derfor kunne sættes overalt i dit hus.

Hvis du er typen, der tænker over din adfærds påvirkning på miljøet, er en biopejs lige noget for dig. Du kan læse mere om miljøvenlige biopejse på Phillippejse.dk.

Er der andre fordele ved biopejse?

En anden stor fordel ved at købe en miljøvenlig biopejs er netop, at den almindelige skorsten ikke følger med, så det at have en pejs indenfor ikke kræver lige så meget rengøring, som normalt. Du slipper nemlig for at bruge din tid på at fjerne aske og skidt hele dagen. Det betyder, at du kan bruge din dag på at varme dig foran biopejsen i stedet for at gøre rent – der er altid pænt foran en biopejs uanset, hvor du vælger at stille den.

En anden fordel er, at du kan stille din biopejs præcis, hvor du ønsker, den skal stå i hjemmet. Da der ikke skal tages hensyn til en skorsten, er indretningen helt op til dig. Flere artikler om bolig og indretning findes her.