Få den rette byggerådgivning – så du er sikkert på at opnå godkendt byggeri

Står du lige nu og skal i gang med at renovere din bolig eller måske skal du til at bygge dit drømmehus? Så kan det være en super god idé at få en dygtig byggerådgiver med på projektet, så du er sikker på at processen forløber som den skal, og mindst lige så vigtigt: At du opnå et godkendt byggeri.

 

Mange kaster sig ud i byggedrømmen på egne ben med tanke på at svigerfar kan hjælpe. Men rigtigt mange er ikke klar over at det er blevet langt sværere at slippe afsted med de løsninger, man kunne slippe afsted med i ”gamle” dage. For kravene til dig som bygherre har ændret sig væsentligt de seneste år.

 

Skærpede krav til kendskab til bygningsreglementet

 

Der hvor det ofte går galt for ”byg selv projekter” er når byggeriet skal endeligt godkendes og du skal have din ibrugtagningstilladelse. Ændringer i kommunens sagsbehandling gør at en byggetilladelse ikke i sig selv betyder godkendt byggeri. Du kan forholdsvist nemt opnå din byggetilladelse, men det er først når byggeriet skal godkendes at du skal kunne dokumentere, at byggeriet er opført efter gældende regler.

 

Det vil sige at du som bygherre skal have haft fuldstændigt styr på reglerne i bygningsreglementet og have udført byggeriet efter gældende krav. Er dette ikke tilfældet, bliver du pålagt at bringe det i orden inden byggeriet kan endeligt godkendes.

 

Et konkret eksempel er at hvis du har isoleret med 150 mm isolering hvor kravet er 300, ja så bliver du pålagt at lave dette om, før byggeriet godkendes.

 

Hvis du tager en byggerådgiver med på råd i den indledende fase, vil du kunne undgå rigtigt mange af disse dyre fejl.

 

Dette kan en byggerådgiver hjælpe dig med

 

Nymann & Juhl Byggerådgivning står klar til at hjælpe dig med dit nybyg eller renoveringsprojekt. Vi kan f.es. hjælpe med:

 

  • Projektering og gennemførsel af nybyg eller større ombygningsprojekter
  • Vi kan sikre at du opfylder de tekniske krav når du indretter kælderen med toilet og bad
  • Vi kan sikre dig at du opfylder specielle krav når du udvider dit boligareal, f.eks. ved at bygge øverste etage om til beboelse.

 

Spar penge med hjælp fra en uvildig byggerådgiver

 

Det giver sig selv at du kan spare en del penge ved at undgå fejl, som beskrevet ovenfor. Det er dyrt, omstændigt og tidskrævende når der skal foretages ændringer på et eksisterende byggeri. Men derudover er der også penge at hente på optimering af processen. Vi ved præcis hvad der skal til, og hvordan byggeriet går nemmeste fra tanke til virkelighed, og når alt kører på skinner, er der tusindvis af kroner at spare.