Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Flere og flere begynder at arbejde hjemmefra, så det er blevet endnu vigtigere at indrette et godt og sundt hjemmekontor. Du kan læse med her, både hvis du ikke har indrettet et hjemmekontor endnu, eller hvis du ønsker at optimere dit nuværende hjemmekontor. Det gælder både til dig, der skal indrette et kontor i et separat rum i hjemmet, i soveværelset eller i hjørnet af stuen.

Vælg det rigtige skrivebord til hjemmekontoret

Den klart vigtigste del af hjemmekontoret er skrivebordet, som er der, hvor du bruger det meste af tiden. Et skrivebord skal sikre en god arbejdsstilling, så du kan sidde i den rette position uden at få dårlig ryg. Mange der arbejder hjemmefra sætter blot computeren på spisebordet og arbejder derfra. Det giver ikke en god arbejdsstilling, og er ikke en sund løsning i længden.

Den bedste løsning til hjemmet vil være et hæve-sænkebord, hvor du har mulighed for justere højden på bordpladen, så den passer præcist til dig. Med et hæve-sænkebord har du også mulighed for at stå op at arbejde. Det er rigtig godt for kroppen at skifte mellem en siddende og stående stilling.

Ønsker du ikke at have et hæve-sænkebord stående i dit hjem, så er det vigtigt finde ud af hvilken højde skrivebord, som passer bedst til dig. Skrivebordet skal have en højde, så dine underarme kan hvile på det, når du sidder ved det. Det giver den bedste siddeposition for både skuldre og ryg.

Udover at skrivebordet skal give en god arbejdsstilling, så skal det også være pænt at have stående. Det skal passe ind i din indretning. Måske står skrivebordet i et hjørne af stuen eller i soveværelset, også er det rart, at det er en flot løsning. En smuk og eksklusiv løsning er at vælge et skrivebord i kvalitetstræ. Hos danske Wood To You kan du finde et stort udvalg af skriveborde i træ. Skrivebordene kan fås i forskellige størrelser, højder og farver, så du kan finde lige præcis det bord, som passer til dig og din indretning.

Ved valg af skrivebord er det også vigtigt at afgøre, hvor meget bordplads du ønsker. For udover at have plads til computeren, så skal der også være plads  til at lægge papirer, mapper, bøger m.m. Det er irriterende, hvis man hele tiden skal flytte rundt på mapper og papirer, for at finde det, som man leder efter. Har du behov for at lægge mange ting ved siden af din computer, er det derfor vigtigt at finde et skrivebord med en stor bordplade. Du kan også overveje at vælge et praktisk skrivebord med hylder og skuffer, så du pænt kan gemme mapper og papirer væk, når de ikke er i brug.

Gør dit hjemmekontor hyggeligt og inspirerende

Udover at dit hjemmekontor skal være funktionelt, så skal det også være hjemligt og hyggeligt. Derhjemme har du mulighed for at sætte dit eget præg på indretningen. Du kan f.eks. indrette hjemmekontoret med figurer og familiebilleder. De kan pænt stå på hjørnet af skrivebordet eller på en hylde, som du monterer over bordet. Det er blevet meget populært med citater og plakater, som kan inspirere og måske give et smil på læben. De kan hænges på et par af væggene på dit hjemmekontor, så du skaber et unikt og inspirerende kontor. Det er også hyggeligt at have en plante eller blomst stående enten på gulvet ved siden af skrivebordet eller på hjørnet af bordet. Det giver liv og luft i indretningen på kontoret.

Indret et sundt hjemmekontor

Når du skal indrette et sundt hjemmekontor, så er det vigtigt, at du ikke vælger et helt lukket lokale. Der skal være et eller flere vinduer, så du både får lys ind i rummet og har mulighed for at lufte ud. Udluftning gavner arbejdsmiljøet, og får dig til at tænke mere klart. Så vidt det er muligt, er det godt hvis hjemmekontoret har sit eget rum i hjemmet. Har du ikke så meget plads, så kan stuen eller soveværelset også gå. Når du indretter dit kontor i et separat rum, så undgår du at blive forstyrret i løbet af dagen. Hvis resten af familien er hjemme, kan det være svært at koncentrere sig og vil være forstyrrende f.eks. ved telefonopkald. Desuden er det nemmere at holde fri, når arbejdsdagen er forbi, da man slipper for at kigge på arbejdscomputeren.