Få en lys og naturlig stue med nyt parketgulv

Med et parketgulv kan du opnå et smukt og naturligt look, som giver et roligt men stadig livligt

udtryk. Med et sådant gulv kan både overfladebehandlingen og farvetoningen være med til at få et

rum til at fremstå lysere og dermed mere naturligt. Parketgulve er oftest set med sildeben eller 3-

stavs parket. Specielt med et 3-stavs parket kan udtrykket skabe ro, da hver stav udstråler sin egen

naturlige træ-sortering.

 

Der findes mange forskellige varianter og udtryk af parketgulve, så det er muligt at få det perfekte gulv til ens eget hjem. Parketgulve kan købes i både eg, ask eller bøg, og kan komme med forskellige overfladebehandlinger. Ønsker du det lyse gulv, der kan lysne hele stuen, så er et hvidolieret gulv et rigtig godt valg.

 

Fordele og ulemper ved parketgulve

 

Der findes mange gode grunde til, at du skal vælge et parketgulv til dit hjem. Det bedste argument er, at gulvet kan købes i forskellige træsorter og overfladebehandlinger, så det kan give præcist det udtryk, som du ønsker at opnå. Derudover er det generelt et meget slidstærkt gulv, og på grund af den lave fugtighed i træet, så er det meget sjældent, at gulvet svinder ind efter, det er blevet monteret. Derfor undgår du revner, som ellers godt kan opstå, når disse massive trægulve udvikler sig. Et parketgulv kan også lægges i forskellige mønstre. Det kan lægges som sildeben i både 45 eller 90 graders vinkler, men også som slotsparket eller 3-stavs parket. På den måde kan du selv være med til at “designe“ gulvet. Til sidst er levetiden på parketgulve meget lang, da gulvet er slidstærkt, og kan slibes op til flere gange uden problemer.

 

Der findes ikke særlig mange ulemper ved at vælge et gulv som dette. Det er dog ikke den bedste idé at vælge parketgulv, hvis man ønsker at se de smukke åretegninger, som man ellers kan på massive brædder. Fordi parketgulve bliver savet op og sammensat af flere stave, så kan man ikke på samme måde se træets åre.

 

Hvilken oliebehandling skal du vælge?

 

Dit parketgulv kan både være olierede, hvidolierede, lakerede eller matlakerede. Kendetegnet generelt ved olierede trægulve er, at træet bedre udtrykker sine naturlige egenskaber. Den på belagte olie gør, at træet får en intens glød. En fordel ved olierede parketgulve er, at man stadig kan behandle eventuelle pletter de steder, hvor træet har behov for ekstra behandling. Lakerede trægulve kan omvendt ikke plethandles, men ville kræve en ekstra slibning. Dog er lakerede gulve nemmere at vedligeholde end olierede gulve.

 

Ønsker man en kyndig rådgivning og vejledning inden køb af nyt parketgulv, så tilbyder Bywood professionel rådgivning, hvor de deler ud af deres erfaringer fra mange års arbejde med trægulve.