Valget af dørtelefon kan påvirke udseendet og førstehåndsindtrykket på din bygning

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken dørtelefon du vælger. Du vælger naturligvis i første omgang ud fra de funktioner, du ønsker, at din dørtelefon skal have. I anden omgang bør du overveje, hvilket udtryk, du gerne vil have, din dørtelefon signalerer.

Du kan se flere modeller her: https://videx.dk/

Dørtelefoner i pænt design

I gamle dage var alle dørtelefoner stort set ens. De var ikke særligt pæne. De var mildest talt grimme. De signalerede sjældent andet end at denne ejendom havde flere beboere.

I dag findes der heldigvis flere designs at vælge i mellem. Den grå kedelige telefon udført i hård plast findes næsten ikke længere. I dag kan du vælge mellem flere flotte farver og forskellige metaller.

Smukke bygninger med stilrene dørtelefoner

Smukke bygninger er smukke, fordi der er tale om gennemført design. Det gælder faktisk både rigtig gamle bygninger og helt nye bygninger. De smukke gamle bygninger skal ikke påklistres en prangende dørtelefon. De gamle bygninger skal bare have den mest diskrete telefon, så den forstyrrer helheden mindst muligt.

Nye, smukke bygninger derimod må gerne være mere larmende i deres udtryk. Findes der krom i bygningens synlige design, skal dørtelefonen naturligvis også illudere krom. Det samme gælder messing og kobber. Design når det er smukkest, er design som er gennemført.

Smukke bygninger med stilrene dørtelefoner signalerer godt design.

Du behøver ikke gå på kompromis

Dørtelefoner ligger inden for samme prisramme, uanset hvilket udtryk du vælger. Forskellen i pris har mere noget med antallet af beboere at gøre, og hvilke funktioner du ønsker, at din dørtelefon skal have. Du behøver ikke gå på kompromis med designet.

Alle de dørtelefoner, der produceres i dag, er langt pænere end dem, du kender fra gamle dage. Ligegyldigt hvilken model du vælger, er den således allerede bedre og pænere end den, der var der før. Når det så er sagt, er der jo ingen grund til bare at nøjes med en, der er pænere end den, som den erstatter. Du kan lige så godt gå hele vejen. Se på bygningen, bid mærke i dens udtryk som helhed, og vælg en telefon, der passer til.

Dørtelefoner helt lav praktisk

At tænke over design og endeligt udtryk er måske ikke det der interesserer mest ved en dørtelefon. En dørtelefon skal kunne forbinde gæst og vært. Hurtigt og uden knas på linjen. Hoveddøren skal kunne betjenes fra hver etage og lukke alle gæster som er velkommen ind.