Ferie i Danmark: de bedste getaways

Dansk sommer er ren idyl. Solen skinner, blå himmel og grønne marker. Det er svært at finde et bedre sted at holde ferie end herhjemme i Danmark. I denne artikel guider vi jer til tre af de bedste getaways, hvis I vil holde ferie i Danmark!

 

Hvad enten I er på udkig efter en afslappende strandferie, spændende kulturrejse eller en aktiv ferie med masser af vandreture, vil I helt sikkert finde noget, der falder i jeres smag.

 

Vi har samlet en liste over de bedste måder at holde ferie i Danmark, så I kan få inspiration til jeres næste rejse:

Glampingferie

Hvad er bedre end camping? Glamping!

Her får du det bedste fra begge verdener; muligheden for at nyde roen og den smukke natur, mens du samtidig slipper for at sætte telt op og pakke alt ned igen.

 

En glampingferie er en unik måde at opleve Danmark på, og det er især populært blandt familier med børn og som romantisk get away for par. Der findes også mange forskellige typer glamping med varierende luksusniveau – så uanset om I er til en rustik oplevelse eller et luksuriøst ophold, kan I finde det perfekte sted at glampe.

 

Læs alt om glamping og find din næste glamping tur på First Camp.

Strandferie

En anden populær ferieform i Danmark er strandferien. Og det er ikke uden grund! De danske strande byder på noget for enhver smag; fra de lange, sandede strande på Vestkysten, til de stenrige klippestrande på Bornholm.

 

Fordi Danmark er så relativt lille et land, er der aldrig lang til kysten – men dog kan det betale sig, at bruge lidt tid på at finde de bedste strande. Der er nemlig stor forskel på vandkvalitet og faciliteter.

Kulturrejse

Danmark er ikke kun grønne marker og lange strande! Hvis I er på udkig efter en kulturrig oplevelse, kan I holde ferie i Danmark og samtidig få et indblik i dansk historie og kultur.

 

Der er mange spændende museer over hele landet, lige fra små lokale museer til verdensberømte kunstgallerier. I kan også besøge nogle af de historiske huse og slotte, der er spredt ud over hele landet.

 

For at få mest muligt ud af jeres kulturrejse, kan I overveje at tilmelde jer en guidet tur. På den måde får I ikke bare et indblik i de forskellige seværdigheder, men også et historisk perspektiv på dem.

Aktiv ferie

Danmark byder også på mange muligheder for at holde en aktiv ferie. I kan vælge at tage på vandretur i de danske skove eller i de smukke nationalparker, som f.eks. Skjoldungernes Land eller Mols Bjerge.

 

I kan også tage en dagstur til en af de mange små øer, der ligger ud for kysten. Her finder I masser af rolige steder at slappe af, men også mange aktivitetsmuligheder som f.eks. kajakroning eller mountainbike.

 

Som I kan se, er der masser af muligheder for at holde en ferie i Danmark, uanset om I er til ro og afslapning eller masser af aktiviteter. Vi håber, at I føler jer inspirerede til at planlægge jeres næste ferie i Danmark!