Har du et klart rejsemål? Ønsker du samtidig at slippe for at køre selv? Så kontakt VIKINGBUS

Man kan komme langt med bus. Faktisk længere end man tror. For med VIKINGBUS kan alt lade sig gøre. Også hvis rejsen er uden for landets grænser, og man samtidig ønsker komfort i høj klasse. Danmark er et lille land og omgivet af store, mere befolkningsrige lande såsom Sverige og Tyskland. Nogle naboer vi, som danskere, deler en masse historie med, men som stadig adskiller sig væsentligt fra os. Det gælder naturen, dyrelivet, økonomien, maden og traditionerne. Alt dette kan opleves på en endagstur, og det kræver ikke det store besvær. Det kræver blot at krydse grænsen, nappe en hurtig færge eller køre over en bro. Måske to. Alt dette afhænger af, hvor du bor i landet.                  

Er Sverige udelukkende köttbullar og Astrid Lindgreen? 

København grænser op til Sveriges tredjestørste by Malmø, der befinder sig lige over Øresund. Og på stor set samme breddegrad som Skagen befinder Göteborg sig, der kan prale af at være større end Malmø og Aarhus, i hvert fald når det kommer til indbyggertallet, men Sverige kan ikke kun prale af at have tre ud af fem af Skandinaviens største byer. De kan også prale med at have ca. 28 millioner hektar skov, der svarer til ca. 60 % af Sveriges samlede areal. Og hold nu fast… Det er svarer til knap 1 % af hele verdens skovareal. Det kan naturligvis ikke opleves på en dag, men bare et enkelt kig ind i Sveriges skove er nok til at fortælle alt det, som skovene har at byde på. Blandt andet elge, bjørne, vildsvin, kæmpestore vandfald og selvfølgelig svampen, der er opkaldt efter en svensk konge, nemlig Karl Johan. Med ca. kun 30 minutter i transporttid fra København kan Malmøs seværdigheder opleves, og byen byder på et rigt kulturliv med mange museer, etniske restauranter og specialbutikker. Og så er der Lilla Torg, der på mange måder minder om en kombination mellem Nyhavn og Strøget i København. En endagstur med bus derhen lyder ikke værst og især ikke, hvis det er VIKINGBUS, som sørger for den. Planlægning af kørslen med pauser og spisesteder er ingen sag for VIKINGBUS, der samtidig også garanterer for direkte transport fra A til Z. Lige meget om det gælder udflugter, virksomhedsbesøg eller turneringer, så er VIKINGBUS klar til at være en del af rejsen til Sverige.   

Turistkørsel i Danmark eller Tyskland?

Med en bustur til København vil VIKINGBUS absolut fungere som den trygge base hele vejen. Det samme gælder også, hvis et smut forbi Hamborg eller Kiel i det nordlige Tyskland virker mere spændende og interessant. Ligesom Hamborg går Kiel rigtig meget op i sit havnekvarter og skibsfart, hvor kanaler er med til at splitte begge storbyer op i to. Mange kender måske Hamborg bedre end Kiel, men undervurdér ikke Kiel. For byen byder på unikke 2. Verdenskrigsmuseer, et kæmpe akvarie og en hyggelig vej kaldet Dänishe Strasse. Vejen fik det navn, eftersom den engang ledte op til der, hvor Tysklands grænse stoppede, og Danmarks begyndte. Med lækker mad og små butikker er det meget oplagt at holde en pause med bussen ved den vej. Garantien for, at de lokale på den vej taler dansk, kan man dog ikke få, men det kan man i København. Og det mest tyske, man kan opleve lige nu i den danske hovedstad, er julemarkederne, der byder på tyske pølser og glühwein i nogle af boderne. Bl.a. på julemarkedet ved Kongens Nytorv og på H.C. Andersen Julemarked ved Nytorv. Snak med VIKINGBUS, og få de sidste fantastiske oplevelser i 2022 med i bagagen.