Let gennemføring af kabler

Skal du udføre gennemføring af kabler i eget hjem? Eller ønsker du bare gode råd til at gøre dit el arbejde i eget hjem ekstra sikkert? Så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du let og sikkert gennemfører kabler. Læs med og få en masse information om flexrør, kabel og ledning!

Hvad må du selv gennemføre?

Du må udføre et hav af forskellige ting, når først din strøm i boligen er slukket. Du må eksempelvis udskifte og montere stikpropper og ledningsafbrydere, du må reparere el apparater og sidst, men ikke mindst, må du udskifte udendørs stikkontakter. Det er dog vigtigt, at du ved udskiftning af en stikkontakt altid sikre dig, at den monteres korrekt – hvis ikke, kan der opstå mange forskellige ulykker og uheld.

Der er selvfølgelig også ting, du ikke selv må fikse. Du må blandt andet ikke udføre nye elinstallationer i boligen. Det er vigtigt, at du altid tager udgangspunkt i boligens faste elinstallation, og ikke begiver dig ud i nye installationer selv. Er du i tvivl? Så kontakt altid en professionel fagmand, der kan give dig en masse viden, tips og tricks til gennemføring at kabler og installering af el.

Før du går i gang

Der er forskellige ting, du skal huske, før du går i gang med gennemføring af kabler og installering af el. Som tidligere nævnt er det eksempelvis enormt vigtigt, at du altid husker at afbryde strømmen, før du begynder dit arbejde på elinstallationen. Derudover det vigtigt, at du husker at tænde lyset det sted, hvor el arbejdet skal udføres. På denne måde er du helt sikker på, om strømmen går igennem og elinstallationen virker. Det kan være en god ide at være to eller flere om en elinstallation.

Sådan udfører du gennemføringen

For at du kan opnå en let gennemføring af kabler, er det selvfølgelig vigtigt, at du ved hvordan, det skal udføres. Op til udføringen er det vigtigt, at du sørger for at undersøge ledningerne grundigt. Ledningerne kan være beskadiget, og dette kan have store konsekvenser for dig og din elinstallation. Der findes mange forskellige former for ledninger til gennemføring af kabler og elinstallationer – herunder eksempelvis plastkappeledninger, strygejernsledninger og gummikappeledninger. Alle disse har forskellige funktioner, og det er derfor også vigtigt, at man bruger de korrekte til sin elinstallation.

Nu er du klar til en let gennemføring af kabler!