Opgrader din garderobe med en lækker pelsjakke

Dette indhold er sponsoreret.

En pelsjakke kan gøre enhver garderobe lidt mere eksklusiv. Derfor burde der også hænge en pelsjakke i din garderobe. For en pelsjakke er ikke kun et statussymbol, det er også en livsinvestering og et godt hjælpemiddel til at holde dig varm på kolde vinterdage.

At købe pelsjakker er dog en stor beslutning, da det både er et eksklusivt produkt, men også et produkt, der holder i mange år. Økonomisk set kan en pelsjakke koste fra omkring nogle hundrede kroner til over 50.000 kr. Det afhænger af kvaliteten af skind og pels.

Når du skal vælge en ny pelsjakke, er det værd at overveje, hvilken kvalitet du ønsker, hvor mange år du gerne vil have din pelsjakke, og hvordan designet skal være. Her gennemgår vi nogle af de forskellige former for pels, som du kan vælge.

Forskellige typer af pels

Minkjakken er nok en af de mest populære og klassiske pelstyper. Mink er ofte i den lidt dyrere ende, til gengæld får du noget af den bedste kvalitet, du kan drømme om. Minkjakker fås i mange forskellige prisklasser, og det afhænger i høj grad af, hvilken kvalitet du ønsker at få din minkjakke i. Til gengæld kan en minkjakke holde i rigtig mange år, hvis den bliver vedligeholdt korrekt.

Sæljakken er en anden mulighed, når du skal vælge en pelsjakke. Sæljakken er også et stilfuldt valg til din garderobe. Den er dog ikke helt lige så stærk i skindet som en minkjakke, men den er derimod ofte billigere at købe.

Rævepels er en anden klassiker, og selvom mange sikkert forbinder en rævepels med at bære en hel ræv rundt om halsen, er det faktisk et populært valg. Ofte kombinerer man ræv med andre typer, da rævepelsen ofte er langhåret. Ræv er særligt populært blandt unge, og har et moderne udtryk.

Karakul er ligesom mink meget populær at bruge til pelsjakker. Det er et meget slidstærkt materiale, og så er det nemt at arbejde med. Pelsen, der stammer fra karakulfåret, er kendetegnet ved sin krøllede overflade.

Zobel er en af de mest eksklusive pelstyper, der findes. Derfor er prisen på en zobel-jakke ofte høj. Så i stedet for at bruge pelsen til hele jakken, bruges den ofte kun til kraver.

Kombiner forskellige typer pels

Du kan også vælge at få en jakke, hvor du kombinere forskellige pelstyper. Ønsker du dig eksempelvis en zobel pelsjakke, men synes den er for dyr, kan du eksempelvis købe en jakke med en zobel-krave og en anden slags pels som resten af jakken.

Her har vi gennemgået nogle af de former for pels, som du kan vælge mellem. Der findes selvfølgelig også mange andre former for pelsjakker, så inden du køber din nye pelsjakke, kan du undersøge markedet. Så kan du finde den type pelsfrakke, som du går og drømmer om.