Rengøring af designerhjem med kæledyr

Er du typen der har mange dyre designermøbler i dit hus, lejlighed eller værelse, som der skal beskyttes mod enten kat eller hund? Du er ikke den eneste dansker som er øm over sin sofa, stol, tæppe eller andre effekter i hjemmet. Er dit kæledyr en hund, kan det være svært at undgå hundehår i sengen, i sofaen og på gulvtæppet. Men der findes nogle gode værktøjer til at fjerne hår fra tæppet eller til at fjerne pletter. Et af de mest populære produkter til fjernelse af hunde- og kattehår er ved at benytte sig af en gulvskrubbe, den bruges inden du begynder at støvsuge og sikre dig en effektiv rengøring af gulvtæppet. Måden en skrubben fungerer på, er ved at trække den forsigtigt hen over tæppet imod sig selv, sådan får du hårene op fra tæppet og gør det meget lettere at støvsuge væk.

Har du fået pletter på sengen eller andre steder i hjemmet fra dit kæledyr eller måske været uheldig at tabe noget selv? Der findes heldigvis massere af gode produkter som kan hjælpe dig af med pletterne igen. Det første man skal finde ud af, er hvor pletten kommer fra og hvad det er. Når du har fundet ud af dette, skal du kigge på hvilket materiale din sofa er lavet af. Der kan være stor forskel fra sofa til sofa og derfor er det vigtigt du finder ud af om det er uld, syntetisk stof eller bomuld. Skulle du være i tvivl, kan du altid ringe og spørge den forretning, hvor du har købt sofaen. Her vil de også ofte kunne svare på, hvilket rengøringsmidler materialet kan tåle.

Her kan du se en liste over hvordan du skal rengøre din sofa ud fra hvilket stof:

Rengøring af sofa i bomuld
De fleste sofaer er enten lavet af blandings bomuld eller betrukket med bomuld. Det bedste løsning er klart betrukket bomuld og her har man nemlig muligheden for at tage det af og smide i vaskemaskinen. Kan betrækket ikke aftages, er det muligt at bruge pletfjerner sammen med damp og en våd klud.

Sofa i alcantara
Alcantara er en stoftype, som minder om ruskind, uden at være det. Det er dog utroligt taknemligt og virkelig nemt at rengøre, hvis uheldet har været ude. En våd klud kan tage det meste.

Uld
Sofaer som er lavet af uld har tætte fibre, hvilket gør det svært for skidt at trænge ned i. Derfor kan det være nemt at fjerne friske pletter fra stoffet. Udover de tætte fibrene er de omsluttet af et godt lag lanolin (fedtstof).

Købt kæledyr og bange for svineriet
Har du købt en hund og er nervøs for, om den kommer til at svine dine lækre møbler til? Det skal du ikke være! Det er vigtigt når du byder dit nye familiemedlem velkommen at du pottetræner, men også adfærdstræner hunden, til ikke at bide i tingene i hjemmet. Til nøds, kan du den første periode af træningen gemme dine dyre møbler væk. Har du ingen hund men leder et sted hvor man kan købe hunde eller andet kæledyr til dit hjem, så tag et kig på Dyrepotal.dk.