Til sommerhuset: Få en Ravlygte i et flot design

Til sommerhuset: Få en Ravlygte i et flot design

Nyder du at gå langs stranden og samle rav, konkylier, eller andet? Så har du måske også prøvet at have gået en tur langs stranden om aftenen, nydt solnedgangen og havluften, og faldt over en lille skat, som du ville have med hjem; bortset fra at det ikke var en lille skat, men tværtimod en død krabbe, cigaretskod, eller et flaskelåg, og ikke den piratskat du havde håbet på.

Med en ravlygte vil du nemt kunne undgå at få nogle af strandens mere ”alternative” skatte med hjem og i stedet nemt kunne spotte, hvad det helt præcist er, at du putter i lommerne.

Den bedste ravlygte til dig

Kært barn har mange navne, og det gælder også ravlygten. Måske kender du den bedre under navne såsom ravlampe, UV-lygte, eller UV-lampe. Ravlygter bliver dog brugt oftest, da UV dækker over et større område der indeholder UVA, UVB samt UVC.

Det giver rum til misforståelser, og derfor bruges termen ravlygte i stedet, på trods af at den kan kategoriseres som en UVA-lygte.

Du vil nemt blive distraheret af det flotte design på ravlygterne, og det gør, at det bliver endnu sværere at vælge den korrekte ravlygte til dig, men heldigvis kan du nemt finde hjælp.

Når du skal vælge din ravlygte, er det vigtigt, at du ved, om du vil gå i vandet, blive på land, eller vil have friheden til at kunne gøre begge dele. Grunden til at du skal være sikker på det, skyldes at du skal vælge keglestyrke.

Keglestyrken er et tal der rangerer fra 1 til 10; jo højere keglestyrke din ravlygte har, jo dybere kan den lyse i vandet og jo længere kan den lyse på land. Keglestyrken beregnes ud fra ravlygtens effekt, keglebredde, keglelængde og reflektorens udformning; dette betyder at en 50w ravlygte kan være bedre i vandet end eksempelvis en 100w ravlygte, som kan være udviklet til at lyse bredt.

Myterne om ravlygter

Der eksisterer mange myter om ravlygter derude, og nogle af dem er sejlivede, men mange af dem skal altså kommes til livs. Eksempelvis myten om at ravlygterne, du kan købe i mange dagligvarebutikker, fungerer lige så godt som de lygter, du kan finde i specialbutikker; dette er desværre ikke sandt, da de ofte ikke får ravet til at reflektere lige så kraftigt som bedre produkter.

En anden myte omhandler om hvorvidt en ravlygte skader din hud og øjne. Her er lægevidenskaben mere uenig, men da lys i spektret UVA kan nedbryde væv bliver det selvfølgelig forbundet med risiko; der burde dog ikke være nogen risiko, da du netop ikke lyser på dig selv eller andre, men ned i jorden. Dog, anbefales det stadig at du inkluderer ravbriller i dit køb, når du finder din ideelle ravlygte; måske bliver du nu skeptisk, og tænker om det nu er nødvendigt, men det er vigtigt at skåne sine øjne, og samtidigt er der en lækker sidegevinst i at det får ravet til at fremstå tydeligere.