Sådan designer du et godt menukort

Menukortet er en af de vigtigste ting for din restaurants succes. Et godt designet menukort øger både omsætningen og fortjenesten, da den skubber kunden i den rigtige retning. Medmindre du selv er en form for grafiker, vil jeg anbefale, at du outsourcer opgaven til en professionel.

Priser

Prisen er ikke bare prisen. Den måde du skriver prisen, har indflydelse på salget. Hvis du sætter prisen i en kolonne separat fra retterne, er menuen nemmere at få overblik over, men kunden sætter fokus på prisen og forsøger at finde de billigste retter. Hvi man derimod sætter prisen i umiddelbar forlængelse af retterne, vil man i stedet kigge på retterne og vælge det der lyder mest interessant.

Derudover kan man udforme prisen på en sådan måde, at den ikke får en til at tænke på en pris. Det gøres bl.a. ved at du undlader decimaler og ordet kr.

Beskrivelser

Det kan være en fordel at gøre dine retter mere interessante og autentiske igennem en detaljeret ”vare” beskrivelse.

En undersøgelse fra det amerikanske universitet Cornell University viser, at retter med detaljerede beskrivelser sælger bedre, og at det får gæsten til at tænke, at retterne smager bedre.

Kasser

Ikke mindst, hvis du har et stort menukort, kan du gøre aktiv brug af kasser og linjer for at lave en opdeling mellem produktgrupper. Men endnu vigtigere, bør du fremhæve særlige retter og tilbud, hvor du har en høj indtjening. Dette er en af de nemmeste måder at nudge kunden i en retning man ønsker.

Font

Fonten er vigtig i den henseende, at den symboliserer en bestemt stil som restauranten har. Igen giver det mening at få en professionel designer ind over, som har stor erfaring med skrifttyper og stil.

Papir og former

Inden du designer dit menukort, skal du vælge hvilke formater du skal bruge menukortet til. Det kan være det skal laves som plakat i vinduet, som flyer til at komme i postkasser, eller som A-skilt på fortovet. Jo flere forskellige formater du skal bruge, jo dyrere bliver det. Men det er ikke her jeg vil sparre.

Hvordan får man trykt et menukort

Hvis du bruger et grafisk bureau, kan du typisk få dem til at trykke det. De vil dog bruge et trykkeri og er dermed et fordyrende mellemled. Så du kan også vælge selv at få det trykt ved et af de store trykkerier du finder med en hurtig google-søgning. De bruger dog en del fagtermer, som mange ikke kender, så det kan være lidt svært at finde ud af hvad det præcist er man skal have. For eksempel kalder de laminering for kachering.

Held og lykke med dit kommende menukort og eventuelt etablering af din restaurant eller café.