Sådan indretter du et bryggeri hjemme

Man vil gerne have det bliver flot og passer ind sammen med huset når man bygger et brygger hjemme ved en selv.  Når man har brygget et stykke tid, så er der mange der gerne vil have et rum hvor de brygger hvor der ikke sker alt muligt andet. Der er derfor mange der laver et rum i kælderen eller andre steder i huset. Der er dog også nogen der går så langt at de opfører et egentlig anex til huset, som udelukkende skal bruges som et lille bryggeri. Jeg tror alle der brygger drømme om at få sådan et sted, men for at være ærlig, så er der nok ikke særlig mange der får det bygget. Det koster jo alligevel en del at opføre sådan en bygning, så det er en drøm der kan være sær at realiserer. Derfor sker der jo ikke noget ved at have en drøm om det 😊

Vil du også gerne brygge øl?

Når man hører om folk der brygger øl, så er der mange der tænker, at det kunne de også godt tænke sig at komme i gang med. Igen kan der dog være langt fra drømme om at brygge øl, til rent faktisk at komme i gang med at brygger øl. Den drøm er dog meget lettere at realiserer, og man behøver slet ikke have sin egen bygning for at komme i gang med at brygge øl. Hvis du får fat i en stor gryde og nogle store gærspande er kan du godt brygge øl hjemme. Det kræver slet ikke en hel bygning for sig selv at komme i gang med det. 

Hvis du ikke ved hvordan man brygger, så findes der heldigvis også hjælp at hente. På siden https://brewlex.dk finder du en masse gratis vejledning til ølbrygning. Det kan være en god idé at læse lidt inden man kaster sig ud i et større bryg eventyr, også selvom det faktisk ikke kræver så meget som du måske tror. Ølbrygning er i bund og grund noget med at omdanne den stivelse der naturligt findes i malt til gærbart sukker, hvorefter man koger det med humle. Når det så er blevet koldt, så tilsætter du en ølgær. Derefter skal det gære nogle dage eller uger, hvorefter du ren faktisk allerede har fået øl ud af det. Det er superenkelt. Grunden til det alligevel kan være en god idé at læse lidt er, at selve metoden til hvordan man gør det kan være lidt bøvlet. Det er store mængder malt der lige sies fra malten. Det er varmt, tungt, og noget sukkervand der skal håndteres. Derfor læs lidt om det inden du går i gang, så er det sikker på at komme meget bedre i gang med din ølbrygning.