Sådan indretter du stue og hjemmekontor

Når man skal indrette sit hjem, er der mange ting, man skal have for øje. Hvor skal sofaen og spisebordet stå? Hvilket møbel passer bedst til min stue? Skal jeg have et hjemmekontor, og hvordan indretter jeg det bedst? Det kan være svært at vide, hvordan man kommer i gang med indretningen. I denne artikel guider vi dig igennem de vigtigste overvejelser – læs med her.

Indretning af stuen

Når du skal indrette din stue, er det vigtigt at tænke over, hvordan du ønsker, at rummet skal fungere. Vil du have en hyggelig oase, hvor du kan slappe af og se tv? Eller drømmer du om et stilrent hjemmekontor med plads til både arbejdsplads og møder? Måske er det køkkenet, der trænger til en makeover? Uanset hvad dit projekt går ud på, er det vigtigt at have en idé om, hvordan du ønsker det færdige resultat til at se ud.

 

Når du har styr på, hvilket look og feel du ønsker for dit hjem, er det tid til at tage fat på de praktiske overvejelser. Hvor meget plads har du? Og hvor meget plads har du brug for? Er der nogle møbler eller genstande, som du ønsker at beholde? Sådan indretter man:

 

– Start med et blankt ark: Tag et kritisk blik på dine møbler, og tænk over, hvilke der skal sælges, gives væk eller genbruges. Det er nemmere at indrette sig, når man ikke føler sig hindret af for mange møbler.

 

– Gør plads til det vigtigste: Uanset om du ønsker et hyggeligt tv-hjørne eller et funktionelt hjemmekontor, skal du sikre dig, at der er plads til dette. Måske er det nødvendigt at flytte rundt på nogle møbler, eller købe nyt inventar.

 

– Brug farver og tekstiler til at skabe det ønskede look: Maling og tapet er ofte billige og effektive måder at forandre et rum på. Husk også at tænke over gulvtæpper, plaids, puder og andre tekstiler – de kan gøre underværker for indretningen.

Skal man have et hjemmekontor, og hvordan indretter man det bedst?

Først og fremmest skal du finde det rette skrivebord og en god kontorstol. Det er vigtigt, at du har en god arbejdsplads, hvis du skal kunne sidde og arbejde i flere timer ad gangen. Husk også at tænke over opbevaring – brug evt. hylder eller skabe til at holde styr på dokumenter og andet kontorudstyr.

 

Når det kommer til belysning, er det en god idé at have både direkte og diffust lys. Direkte lys giver et godt arbejdsklima, mens diffust lys er med til at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære. Du kan købe designerlamper til kontoret på andlight.dk.

 

Du kan også med fordel bruge farver og tekstiler til at skabe det look, du ønsker. Maling og tapet er ofte billige og effektive måder at forandre et rum på. Husk også at tænke over gulvtæpper, plaids, puder og andre tekstiler – de kan gøre underværker for indretningen.