Tips til at få din bolig til at stige i værdi

For mange er boligen ikke bare et sted at bo, det er også en langsigtet investering og en investering der skal vedligeholdes for at blive ved med at stige i værdi. Der overordnet set 4 ting ting der har betydning for din boligs værdi nu og i fremtiden:

  • Tid
  • Beliggenhed
  • Boligen
  • Reglement/lovgivning

De tre af ovenstående ting er du ikke selv herre over, og det er tid, beliggenhed og reglement el. lovgivning. Men jeg vil alligevel lige gennemgå dem kort så du ved hvad de har af betydning for din bolig.

Tid

Med tiden vil værdien på din bolig stige. Det kan godt være at boligmarkedet vil gå op og ned fra år til år, men set over 20, 30 el. 40 år vil værdien af din bolig stige.

Beliggenhed

Beliggenheden kan du vælge inden du køber din bolig, men den er svær at gøre noget ved når først du har bosat dig. Det har stor betydning for værdien, men kan over tid også ændre sig til at være en mere attraktiv beliggenhed og dermed stige i værdi. Det modsatte kan selvfølgelig også ske og så vil boligen falde i værdi.

Reglementer og lovgivning

Kommunale og nationale reglementer og lovgivning kan have betydning for din boligs værdi. Det kan både være liberalisering af lovgivningen der kan gøre boligen mere attraktiv for købere el. det modsatte f.eks. fredning af områder der gør det sværere at lave ændringer på huset. Det kan også være lavere skatter el. skattefradrag på renovering.

Sådan får du dit hus til at stige i værdi

Det vigtigste du skal gøre for at få dit hus til at stige i værdi er at vedligeholde det. Der er ikke noget der skal stå for fald og når tid er skal tag, vinduer osv. skiftes så det ikke smitter af på resten af boligen. Men udover den løbende vedligeholdelse er der andre ting du kan gøre for at skabe en markant værdistigning og evt. besparelse på dine månedlige omkostninger ved boligen.

Modernisering

Modernisering er en vigtig faktor i værdisætningen af boligen da der hele tiden kommer nye teknologier og byggematerialer der kan gøre din bolig bedre. Det er især i forhold til klimabelastning at modernisering er vigtigt, fordi det har stor betydning for de løbende omkostninger der er ved at have bolig.

Eksempler på modernisering af din bolig kunne være udskiftning af vinduer, installation af varmepumper el. efterisolering.

Sales styling

Det sidste tip du får i denne artikel er til når du har besluttet dig for at sælge boligen. Her bør du nemlig gøre alt hvad du kan for at den bliver præsentabel, det giver alt andet lige et bedre indtryk til interesserede købere.

Det kan være alt fra professionel indretning af boligen til indbydende pigstensbelægning foran hoveddøren til lidt snack og drikke ved fremvisning af boligen.

Det var de gode ideer til at få din boligs værdi i vejret. Du kan allerede nu undersøge hvad din bolig er værd og blive klogere på om du måske skal overveje at sælge eller lave nogle renoveringer for at få værdien højere op.