3 gode råd til at indrette din lejebolig

Selvom indretning måske, for nogle, kan virke overflødigt, er det faktisk vigtigt, hvis du ønsker at føle dig hjemme i din lejebolig. Hvis du skal have et nyt hjem, er det altså ikke nok at finde den perfekte lejebolig på Hellobolig.dk. Hvis den bolig skal blive til et hjem, er det også essentielt, at du indretter den hyggeligt og personligt. Du kan komme langt ved ganske enkelt at følge de populære indretningstricks i boligmagasinerne eller i fjernsynets indretningsprogrammer. Sandheden er dog, at der også er en række indretningsmæssige udfordringer for netop dig, der bor i lejebolig.

1.Tag højde for pladsen

Først og fremmest bør du tage højde for pladsen. Hvis du bor i lejebolig, er der nemlig god sandsynlighed for, at du ikke har den store plads. Kreativ indretning kan dog få det til at se ud som om, at du har meget mere plads, end hvad egentlig er tilfældet. Hvis du har lov til at male din lejebolig, bør første skridt på agendaen være at male væggene lyse. Det giver nemlig unægteligt mere plads. Det samme gør sig dog gældende for møbler og lignende. Lyse og lette møbler giver følelsen af mere plads i din lejebolig. Ligeledes bør du derfor passe på med for mange møbler og indretningsgenstande. I en lille lejebolig kan der hurtigt blive fyldt. Invester derfor hellere i én god ting end fem middelmådige.

Vil du gerne give indtryk af ekstra meget plads i nogle af dine rum, er et par spejle det oplagte køb. Fordi spejle genspejler rummet bag dig, kan de nærmest ikke undgå at få rummet til at synes større. Du kan derfor med fordel indrette med et par fine spejle i entreen eller i stuen. Spejle behøver nemlig ikke kun have deres plads på badeværelset.

2.Gør det nemt at flytte

Det er dog også den ærgerlige sandhed, at folk i lejebolig flytter oftere end dem, der har slået sig ned og købt fast ejendom. Det kan selvfølgelig være fuldstændig med vilje, men det sætter dog nogle begrænsninger på, hvor meget du kan og bør indrette din lejebolig. Særligt hvis du bor i lejebolig, fordi du ved, at du skal flytte igen snart, kan det derfor være en ide at indrette let. Du bør dog ikke helt undgå indretning, da manglen på personlig indretning i dit hjem let leder til dårligt humør. Du kan dog vælge bevidst at indrette med kunst og planter fremfor store møbler, så du let kan tage dine indretningsgenstande med, når du flytter.

3.Indret personligt

I sidste ende kan det at indrette sin lejebolig altså koges ned til et enkelt godt råd: Indret personligt. En lejebolig er naturligvis lavet til at kunne overtages af enhver, og er derfor af natur upersonlig. Derfor er det så meget desto vigtigere, at du indretter din lejebolig således, at den, i både praktisk og æstetisk forstand, er personlig. Hvordan man indretter personligt er dog straks sværere at svare på. Der er nemlig lige så mange måder at indrette personligt, som der er personligheder.