Bedre indendørsklima med Duka One – også om vinteren

Mange boligselskaber som udlejer ejendomme bestræber sig på at levere en indendørs temperatur mellem 20 og 21 grader i deres lejligheder i vinterhalvåret. Den nedre grænse på 20 grader er valgt på baggrund af anbefalinger fra myndighederne gældende indendørstemperaturer og sundhed og den øvre grænse er valgt med hensyn til miljøet.

Nu hvor sommeren er forbi, falder selvfølgelig også temperaturen indendørs. Om efteråret og vinteren kan forskellen mellem dag og nat være op til 15 grader udendørs med frost om morgenen og solskin om eftermiddagen. Det betyder bland andet at varmesystemet i huset ikke når at tilpasse sig. En Duka One og god isolering er derfor en god investering og det tager sjælden mere end en dag for en professionel og autoriseret elektriker til at montere en Duka One inkl. boring af hul.

Montering af Duka ventilation, sørger for frisk luft indenfor imens isoleringen holder temperaturen stabil i bygningen.

Hvordan fungerer en Duka One

Alle Duka One, undtagen Duka One til badeværelse, kører skiftevis i indblæsnings- og udsugnings funktion. Varmen fra boligen overføres under udsugningsfunktionen til den keramiske veksler. Når ventilatorerne i en Duka ventilator vender og begynder at blæse luft ind i boligen, genbruges varmen ved at udeluften forvarmes mens den passerer veksleren. Løsningerne kan styres efter mange forskellige behov, enkeltvis eller i serie. Hvis du har en fugtig kælder er Duka ventilation til kælder en rigtigt dog løsning, for at komme fri fra både radon og skimmelsvamp.

Flere gode tips til godt indendørsklima

Viser termometeret 20 grader eller mere, er temperaturen i din lejlighed den rigtige. Oplever du stadig, at det føles koldt, selvom du klæder dig mere på, så følg vores tips.

Placer møbler væk fra dine radiatorer og undgå, at gardiner hænger ned over dem. Omkring dine radiatorer skal luften kunne bevæge sig frit, så varmen spredes til resten af ​​boligen.

Luft hurtigt ud, når det er koldt udenfor, maks. fem minutter. Ellers kan temperaturen i din lejlighed falde for meget.

Brug kun emhætten ved madlavning. Hvis ventilatoren til emhætten tændes unødigt, trækkes varmen ud af boligen og erstattes med kold luft, der køler boligen

Rengør ventiler. I nogle huse er der synlige indblæsningsventiler. De kan sidde ved vinduet eller inde i lejligheden. Frisk luft kommer ind i indblæsningsventilerne. Vend eller tilstoppe dem ikke.

Husk den miljømæssige påvirkning

For hver grad vi øger temperaturen i lejlighederne, stiger energiforbruget med 5 procent og det bidrager til en negativ klimapåvirkning.