Er din have sommer klar?

Sommeren står for døren, og landets haver er kommet fra vinterperiodens hi. Langt de fleste haver er blevet grønnere, vokset til og blevet mere frodige. Dette sammensat det lysere og varmere vejr får mange til at bestræbe sig på at gøre haven til et lækkert opholdssted.

Lyn fremgang til en smukkere have

Står du med en forhave, baghave eller begge dele, der kræver en hjælpende hånd, kan der være mange steder at starte. Ikke alle haver er nødvendige vis ens, hvorfor det kan være meget forskelligt.

Hvor du vælger at starte, er op til dig, da opgavernes veje nok alle sammen følger videre til hinanden. Det kan dog anbefales at starte med de større og mere tidskrævende opgaver. Et eksempel på dette kunne være at lave et synstjek af beplantning i din have, hvor et andet element kunne være at få gennemgået dit hegn.

For at gøre det mere overkommeligt, kan du starte med følgende fremgang.

1.     Slå græsset

Har du ikke slået græsset siden før vinteren, kan det være her du skal starte. Selvom græsset klarer sig, skal det alligevel slås et par gange løbende, hvis du vil undgå at din have skal ligne en jungle.

2.     Klip hækkene

Næste skridt er at klippe hækkene i din have, såfremt at du har hække. Hvor mange gange afhænger af typen af hæk. Generelt set skal dine hække blive klippet 1-2 gange årligt, typisk i juni og august. Der er dog nogle typer såsom bøg og avnbøg, som du kan nøjes med at klippe en gang om året.

3.     Få styr på dig hegn

Ønsker at du få peppet din have op, kan anskaffelsen af et hegn med det rigtige udtryk gøre underværker. Alternativt, hvis du allerede har et hegn såsom et hvidt stakit, plankehegn eller en tredje type træhegn, der har brug for vedligeholdelse, er det oplagt at lave en gennemgang af dem. Et hegn med råddent træ, affarvning og ødelagte områder giver ikke et særligt indbydende udtryk, hvorfor det kan anbefales at få det ordnet.

Har du et vedligeholdelsesfrit hegn eller et der kræver minimalt vedligehold, kan du springe dette skridt over.

4.     Etablering af opholdsområder

En sidste ting som er særligt oplagt, hvis du ønsker at lave forskellige sociale aktiviteter i din have. Har du det ikke allerede, vil det være fordelagtigt at have en terrasse eller lave hyggelige afkroge, hvor du og dine gæster kan nyde hinandens selskab. Herunder lave forskellige aktiviteter såsom at grille, kongespil osv. uden forstyrrelser.

Du kan her med fordel lave mindre afskærmninger at din have, hvis du ønsker mindre hyggelige rum. Det kan her anbefales at vælge en større hegnløsning, hvis du ønsker at skærme mod udefrakommende nysgerrige blikke.