Pakninger til gammel plæneklipper

Jeg har en gammel plæneklipper, som ikke længere er i produktion. Jeg vil tro at den er fra midt 70’erne men kørte upåklageligt lige indtil pakningen gik.

 

Jeg har været rundt over hele nettet, samt afsøgt samtlige byggecentre for at se om jeg kunne købe en ny, men forgæves.

 

Skal jeg anskaffe en ny plæneklipper?

 

Jeg overvejede at udskifte den gamle plæne med en spritny plæneklipper. De er forholdsvis billige, men jeg er jo glad for min gamle maskine og forklarede min kone at så måtte jeg jo selv klippe en ny pakning ud.

 

Men hvordan gør man lige det, og hvilke materiale skal man bruge?

 

En familiefest løste mine problemer

 

I løbet af weekenden skulle min kone og jeg til en større familie sammenkomst i anledning af en 70 års fødselsdag. Med små 100 gæster som kom fra hele landet og i alle aldre.

 

På et tidspunkt kom jeg i snak med en forholdsvis ung gårdejer fra Kollerød ved Allerød. Vi talte lidt frem og tilbage om gårdmands-livet i det sjællandske og de store ændringer de havde været igennem siden hans far og farfar havde gården.

 

Der var mange interessante historier om det moderne brug, og på et tidspunkt kom han ind på, at han stadig havde en gammel traktor fra sin farfars tid og som ind imellem blev brugt til mindre opgaver.

 

Pudsigt nok fortalte han at de sommeren forinden havde haft nogle problemer med den, og at den var meget tæt på at blive pensioneret. De havde nemlig manglet originale pakninger til dele af motoren og udstødningen.

 

Disse var umulige at opdrive, men af omveje havde han fået et rigtigt godt tip om en pakning-producent (en pakning-leverandør) som lå i den nærliggende lille landsby Lillerød og som har eksisteret i henved 100 år.

 

Jeg forklarede ham at jeg også stod med et problem med min plæneklipper, med præcis de samme pakninge problemer. Jeg spurgte nysgerrigt til hvem det var og hvor det lå henne.

 

 

Jeg fik firmaets navn, og adresse samt et telefonnummer til leverandøren som jeg ringede til ved første lejlighed. Jeg fik en vældig flink yngre mand i telefonen som jeg forklarede mit problem til og som spurgte ind til hvilken type pakning det var at jeg manglede.

 

Jeg forklare frem og tilbage om at jeg rent faktisk ikke havde en idé om hvem der havde lavet den plæneklipper, men jeg kunne et sted på motoren dog se et navn på den som havde leveret motoren.

 

Det hjalp os ikke synderligt, for det fortalte jo intet om hverken producent eller model og så vidt de kunne se var denne model ikke en af dem som lå i standard pakning katalogerne som eller er meget omfattende.

 

Der er en løsning på alle problemer

 

Den flink unge mand stod og tænkte lidt, inden han sagde at der altid er en løsning på et problem. Han spurgte mig om jeg havde mulighed for at tage et billede af cylinderen med topstykket fjernet og om jeg evt. kunne indsende dette til deres e-mail.

 

Jeg fik sendt dem et billede, og de ringede tilbage til mig og fik nogle nøglemål ud fra billedet som jeg fortalte dem over telefonen.

 

Der gik ikke ret lang tid før han ringede igen, og bad mig om at kigge i min mailboks. Her lå der en PDF med en foreløbig tegning af en pakning. Han spurgte om jeg havde mulighed for at klippe det ud efter at jeg havde printet det ud på alm. papir for at se om formen evt. passede.

 

Jeg fik det printet ud, klippet og lagt på – Så prikkede jeg nogle huller ned i der hvor der var angivet huller og alt så ud til at passe. Den yngre mand spurgte også ind til hvilken tykkelse den gamle pakning havde. Selvom den var meget gammel, og utæt kunne det jo indikere en tykkelse som de så kunne starte med.

 

Pakning lavet, sendt og sat i plæneklipperen

 

Det viser sig at de havde fået deres 3D pakning tegner til nøje at tegne den op og skåret ud på deres pakning printer (vistnok et kontur-skærebord) hvor de skærer kundespecifikke pakninger ud på.

 

De sendte en pakning til mig og den virkede perfekt – For en sikkerheds skyld var de så flinke at sende mig hele 3 pakninger, for man ved jo aldrig og en sådan gammel maskine skulle jo kunne bruges i mange år frem. Selvom de hovedsageligt laver større produktioner havde de tid til mig og min gamle plæneklipper.

 

Jeg var en meget glad mand, og kan kun anbefale andre at benytte sig af dette pragtfulde sted med så venlige medarbejdere. De var hurtige, og lydhøre for alt.

 

Stedet hedder Gunnar Haagensen A/S som du kan finde på: haagensenseals.com og det ligger i Lillerød, lige udenfor Allerød på Sjælland.