Guide: Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Guide: Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Dette indhold er sponsoreret.

Mange danskere oplevede i løbet af 2020 at blive sendt hjem fra arbejdspladser og skoler, og man måtte derfor være kreativ for at finde ro, plads og mulighed for at fortsætte arbejdet hjemmefra. Man kan selvfølgelig nå langt med en computer og en internetforbindelse, men hvis hjemmekontoret skal gå hen og bliver en mere fast og langvarig løsning, er der brug for mere holdbare løsninger, for at du kan fortsætte arbejdet under optimale forhold.

Her i indlægget guider vi dig til, hvordan du nemt og relativt hurtigt kan lave enkle ændringer i dit hjem, der vil få stor betydning for dine muligheder for at arbejde bedst muligt hjemmefra. Det er nemlig ofte de små ting, der gør en forskel, og det behøver derfor hverken være tidskrævende eller svært at fremtrylle gode arbejdsforhold inden for hjemmets fire vægge. Held og lykke med projektet!

Indret efter det ideelle indeklima

De fleste professionelle kontorlandskaber har højest sandsynligt avancerede klimasystemer, der sørger for god og ren luft samt en behagelig temperatur hele året rundt. Hvis dit hjem ikke er udstyret med sådan en anordning, er der dog hjælp at hente på anden vis.

Det vil særligt være Solens stråler, du skal arbejde for at begrænse, for når disse brager gennem vinduerne, kan der hurtigt blive skabt uudholdelige temperaturer og overophedning i lokalet. Ved at montere udvendig solafskærmning over dine vinduer kan du nemt og effektivt begrænse mængden af de varmende stråler, dog uden at måtte vinke farvel til hverken naturligt dagslys eller pæn udsigt.

Fjern distraktioner og øg din effektivitet

Hvis du har plads og mulighed for det, vil det være ideelt at dedikere et rum i dit hjem, der udelukkende benyttes som arbejdsplads. For mange vil dette dog ikke være en mulighed grundet pladsmangel i hjemmet. En løsning kan derfor være at dedikere et hjørne i stuen eller en krog i gæsteværelset, som du rydder for unødige sager, der kan virke distraherende.

Uanset hvor du vælger at indrette dit hjemmekontor, vil det i hvert fald være bedst at undgå soveværelset. Dette hensyn bør du tage for din egen skyld og ikke for dit arbejdes effektivitet. Den underbevidste sammenkobling mellem arbejde og privatliv kan nemlig blive lidt for stærk, og du kan måske risikere at få søvnproblemer og have svært ved at adskille arbejdstid og privatliv, hvis du tager hjemmekontoret med ind i soveværelset. Derudover vil nogle måske mene, at soveværelset er lidt for privat og intimt til eksempelvis at vise frem på videoopkald, hvor baggrunden vil være synlig for de øvrige mødedeltagere.

Du er forhåbentlig blevet inspireret til, hvordan du kan optimere og indrette dit hjemmekontor bedst muligt. At arbejde hjemmefra kan både være en stor lettelse og en fleksibel løsning, der tillader en større mængde frihed i hverdagen – så længe der altså er styr på arbejdspladsen. God fornøjelse!