Solcelletag bryder æstetikken men booster vores forfængelighed

Bolig og design er blevet en stor del af danskernes hverdagsovervejelser. Vi går op i, hvordan vi fremstår, og hertil spiller vores bolig en stor rolle. Det er nemlig en måde, hvorpå andre kan vurdere os, og aflæse hvem vi er. Det virker måske banalt, men som med det tøj vi har på, giver vores bolig et førstehåndsindtryk og afspejler vores personlighed. Derfor er der også flere, der får lavet arkitekturboliger. Flere køber altså enten et hus eller en grund, hvorefter de opfører arkitekturtegnet hus, som kan afspejle deres personlighed.

I dag er der mange ting, som vi gerne vil udstråle. Men en af de ting, der tager helt store kegler, er, hvis man er klimabevidst. Derfor er der også flere, der gerne vil vise netop den side af sig selv i deres bolig. Det har resulteret i, at flere får bygget huse med solcelletag.

 

Solcelletag i private hjem

Det stigende antal private hjem, som enten bliver bygget med solcelletag, eller som får tilbygget solcelletag, afspejler den klimabevidsthed, der er i befolkningen. Folk er optaget af at passe på klimaet og træffe miljøbevidste valg. Derudover har den nyopståede energikrise understreget, hvor stor en betydning det kan have at være afhængig af andres energikilder. Dette har skabt en endnu større interesse hos de private til at få lavet et solcelletag. Med et solcelletag kan man nemlig dække en del af sit eget forbrug. Men det er et omfattende projekt, da man skal have lagt store dele af sin elsystem om. Dog ser mange det som en investering, som på sigt tjener sig selv ind. Og de tager ikke fejl. For med solcelletag smider man en stor bunke penge for at få det sat op, men over de første år vil denne investere tjene sig selv ind, fordi ens strømregninger falder markant. De færreste vil dog kunne leve udelukkende på strømmen fra deres solcelletag. Derfor er det for nogle også mere et ideologisk statement at have et solcelletag. Det viser omverdenen, at man går op i klimaet og tør gøre noget ved det. Man prioriterer altså at finde klimavenlige løsninger, frem for et flot tag. For på mange måder strider solcelletag imod vores ønske om æstetik. Solcelletaget er endnu ikke lavet så diskret, at det kan laves elegant på et hus. Derfor er det også en prioritering af ideologi frem for forfængelighed. Man kan dog argumentere for at lige netop forfængeligheden får et boost, fordi der er prestige i at gå op i klimaet. Det er gået af mode at være kritisk overfor klimakrisen, og dit ry forbedres kun af at investere i bedre klima.